Hur låter en räv på riktigt?

Med tanke på hur populär  låten What does the Fox Say blev så vill många veta hur en räv låter på riktigt, och om rävar verkligen låter som i den virala musikvideon. 

Videon som förklarar hur en räv låter med hjälp av forskning, många detaljer:

Fler läten kan ni höra i den här videon:

Jag gillar den här videon lite mer, den är roligare och här får ni faktiskt se riktiga rävar in action!

Jag gillade rävar och vargar innan det var coolt, de förtjänar mer respekt än katter och hundar enligt mig :)

Nu undrar ni säkert, kan man ha rävar som husdjur? Det kan man, det finns flera tama rävar men de är inte många. Det började som en experiment i Sibirien och rävarna har förökat sig i flera generation innan de blev sociala med människor på riktigt. Man valde bort de aggressiva och lät de mest människovänliga rävar att fortplanta sig.

Det finns även flera tama rävar i Sverige, oftast mindre tama än de i Ryssland men ändå ganska vänliga och underhållande.

Men så låter rävarna på riktigt och det är svårt att inte gilla deras läten, man vill bara krama alla rävar när de börjar med sina läten.

Uppdatering 1:

Hur låter en räv” är en av de mesta populära sökfrågorna i Sverige under 2013, kommer rävar att få lika många memes som katter nu? Vem vet :)

Uppdatering 2:

Har lagt till en video som förklarar hur en räv låter med hjälp av SCIENCE! En detaljerad beskrivning av olika läten som det kan höras i skogen och när samt varför rävarna gör dessa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Hur låter en räv på riktigt?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
  • så här

    Så här låter rävar: huehaueahueaheauheaueahuaeaeiiiiii