Maru katt – まる

Maru “まる” är en japansk katt och en kändis på Youtube, kanalen mugumogu har nästan en halv miljon prenumeranter. Korta roliga klipp med katten Maru laddas upp en gång varje vecka och får ofta mellan 200 och 500 000 visningar inom en månad. De mest populära klippen har flera miljoner visningar.

Det som är kanske lite ovanligt som ni kanske direkt märker efter att ha tittat på klippet ovanför är att Marus klipp, till skillnad från andra klipp med roliga katter, saknar roliga bakgrundslåtar eller speciella effekter. Majoriteten av klipp visar bara katten Maru som promenerar, leker med boxar/lådor/platspåsar eller är bara sig själv “utan smink” så att säga. Lite då och då läggs det till lite bakgrundsmusik, inga R&B låtar bara vanlig bakgrundsmusik av okända artister. Maru är också, till skillnad från många andra katter, väldigt aktiv och kreativ. Det märks att ägaren ägnar mycket tid åt att underhålla Maru med olika aktiviteter och leksaker vilket leder till att Marus nyfikenhet aldrig försvinner (trots att det är en lat katt).

 Här får ni några smakprov på vad som laddas upp på Marus kanal på Youtube:

Att prenumerera på Marus Youtubekanal är lite som att följa kattens liv, inte bara titta på roliga katter loppadde korta sekvenser till rolig musik. Det känns som att du är en del av Marus liv, och ni åldras tillsammans.

Det är kanske därför Maru är en av de mest populäraste levande katterna på Internet just nu, jag är ganska säker på att Grumpy Cat är mer populär men annars så finns det inte så mycket konkurrens för Maru.

Katten Maru

Katten Maru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Maru katt - まる, 5.0 out of 5 based on 1 rating